Кои сме ние и за какво се борим :)

GoTargo.com e проект, който има за цел да разкрие туристическия потенциал на област Търговище, не само извън региона, но и сред хората тук, защото понякога сами не си даваме сметка какво притежаваме.

Да, твърде често не си даваме сметка какво притежаваме. Твърде често подминаваме “Мисионис” като “едни камъни в гората”, църквите като най-обикновени църкви, а старите къщи във Вароша, като “твърде стари и разнебитени”.

Човешката психика е устроена така, че свикваме с нещата, които виждаме твърде често. Също така сме научени да мислим, че туризъм се прави единствено и само там, където има монументални забележителности, които да привличат огромни тълпи от хора.

peika popovo 2

Регионът на Търговище е лишен от монументализъм и в същото време доста зареден с пренебрежение към собствените си достойнства.

Затова понякога е нужно да дойде някой отвън, който да забележи, че всъщност и ние сме обградени от интересни неща. Че имаме какво да покажем и с какво да се гордеем.

Защото противно на идеята за монументализма, туризъм можеш да правиш от всичко! Нищо и никакви села в Англия правят милиони от фестивален туризъм. Гръцките камъни са толкова опасани с легенди, че макар и често да се подават на едва 30 см. над земята, те представляват страхотен интерес.

Ние вярваме, че най-ценният ресурс при правенето на туризъм е човешкото въображение и способността да облечеш в магия и положителна емоция наглед най-обикновен обект.

Това ще се опитваме да правим. Ще опитаме да облечем в малко магия любопитните места в Търговище. Ще ви ги покажем от ъгли, които не сте подозирали. Ще го направим така, че не само външните хора да ахнат, но и всички местни да отворят очите си за красотата около тях.

_MG_3138м

 

Ще ви покажем онзи дух, който прави от една обикновена нива необикновено място за посрещане на залеза. От една наглед обикновена горска пътека – мистично място за среща с природата. От обикновената къща за гости – дом, към който искаме да се връщаме.

И сме сигурни, че със съвместни усилия можем да постигнем много.

Вероятно няма да успеем да решим проблемите на Търговище. Не сме чак толкова амбициозни. Но ще предложим на хората в региона една посока, която може да направи живота им една идея по-лек и по-приятен.

Защото това е смисълът на туризма, нали? Да изпълни живота ни с емоция, да ни зареди, да ни даде сили – както на тези които посещават, така и на тези, които посрещат.

Е, готови ли сте за една нова разходка из област Търговище?

image013

  1. Идеята ви е прекрасна! Вярвам, че целите, които си поставяте, са постижими!
    И аз, и моите колеги от НПО-секторът на Търговищки регион сме готови да помагаме – с каквото можем!!!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>