Ясни са победителите в конкурса на Община Търговище за коледна украса

За втора поредна година село Ловец е победител в конкурса за празнична украса на Община Търговище. Кметството се състезава в категорията за външна украса на обществено пространство. То успя да събере над 1500 харесвания на фейсбук страницата „Да украсим за Коледа община Търговище“, на която се проведе и конкурсът.

Второто място е за Народно читалище “Напредък-1903”, село Дралфа, със събрани над 1200 харесвания. Третата позиция заема село Бистра със 144 харесвания на публикацията с украсата.

В категорията за сграда или балкон печели Юлияна Стефанова. Ефектно украсеното от нея входно пространство на ул. „Трапезица“ № 3 в Търговище е събрало над 1400 харесвания. Втората позиция е за Севинч Мехмедова, ул. „П. Р. Славейков“ 21, с повече от 1300 харесвания на публикацията. Трети се нарежда Любомир Атанасов, ул. “Тополница” № 3, квартал Въбел, с 441 харесвания.

Наградите за заелите първо място във всяка от категориите са с равностойност 200 лв., за второ – 150 лв., а за трето – 100 лв. В категорията за сграда или балкон те са предметни. В категорията за украса на обществено пространство ще бъдат връчени парични премии срещу представяне на фактура за разходване на сумата. Тя трябва да се ползва обогатяване на украсата или за закупуване на парково и друго оборудване, така че придобивката да се ползва от селото.

Заради противоепидемичните мерки през тази година няма да се състои официално награждаване на победителите. Те ще получат наградите си лично в Община Търговище.

Информацията е на Община Търговище

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>