Ученици почитат делото на Светите братя Кирил и Методий в мрежата

Първа гимназия дава началото с инициатива на младите посланици на Европейския парламент

Посланиците на Европейския парламент от Първо СУ “Свети Седмочисленици“ в Търговище четат български автори. С тази инициатива младите хора поставят начало на честването на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Учениците записаха видеоклипове на избрани произведения от българската литература. Те ще се излъчат в празничния 24 май на видеостената на Община Търговище и ще се споделят в социалните мрежи.

„С тази инициатива искаме да припомним на всеки българин, а и на самите себе си, че българският език е свещен и сътвореното на него е истински необятно – духовна история и география на България“

– споделят младите.

По инициатива на Министерството на образованието и науката и на министър Красимир Вълчев месец май 2020 г. е посветен на инициативите и талантите. Призивът към училищата е да проведат в електронна среда своите празнични уроци, да отбележат паметни дати, да направят презентации и концерти, да реализират различни виртуални събития.

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>