Търговище остава без вода на 30 март, заради ремонт по главния водопровод от яз. “Тича”

Търговище и близките села остават без вода в понеделник, 30 март, от 6:00 до 17:00 часа, съобщиха от ВиК. Причина за спирането на водата е планиран ремонт на главния довеждащ водопровод от язовир „Тича”, който захранва с питейна вода града и близките населени места. Ще бъдат засегнати и кварталите Малчо Малчев, Въбел, индустриалната зона, както и селата Стража, Разбойна, Лиляк, Божурка, Пайдушко, Братово и Цветница.
Възстановяване на водоподаването към град Търговище, ще се извърши веднага след преустановяване на аварийно-ремонтните дейности.
От ВиК дружеството съобщават, че дежурните ни екипи ще работят денонощно по възстановяването на зоните, кварталите, районите и населените места, ограничени през деня. То ще се извършва поетапно и в продължение на 4-6 часа през нощта на 30 срещу 31 март, като се очаква на 31 март след 6:00 часа да се нормализира налягането в цялата вътрешна водопроводна мрежа на града.
Водоподаването в засегнатите близки населени места, ще бъде възстановено след 10:00 часа във вторник. Тогава се очаква кратковременно влошаване на качествата на питейната вода, което ще се контролира непрекъснато от специализираната “Лаборатория за изследване на води”, уточняват от “ВиК” – Търговище.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>