С конкурс за най-атрактивна джумалийска двойка откриват обновена чешмичка в Търговище

С празнична програма и конкурс за най-атрактивна джумалийска двойка откриват обновената чешмичка с момченцето в Търговище. Това ще стане на 23 септември, от 18:00 часа, в алеята до бившата Земеделска банка. Проявите са част от инициативата “Джумалийско рандеву”.

Ремонтират емблематична мраморна чешма в центъра на Търговище

В конкурса за най-атрактивна джумалийска двойка могат да участват всички желаещи, включително и деца. Условието е да представят дреха (стилизирана или автентична) или аксесоар, характерни за първата половина на миналия век. Допълнителни точки ще донесе интересният начин на представяне на двойката и тоалетите.

Компетентно жури ще оценява участниците. Първите три класирани двойки ще получат парични награди, осигурени от Ротари клуб. Записването за участие ще бъде на място от 17.30 ч. до 18.00 ч.

В програмата ще участва и Патриотичен клуб „Възраждане“.
Организаторите призовават всички граждани, присъстващи на празника, да бъдат облечени с дрехи или да носят аксесоари, характерни за първата половина на миналия век. Нека се пренесем назад във времето – време на знакови събития в националната и в местната история.
Пълните условия на конкурса за джумалийска двойка са публикувани на: https://www.targovishte.bg/…/%D0%9A%D0%BE%D0%BD%D0%BA%D1%83…

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>