По програма „Иновации в действие“ Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище посрещна партньори от Шумен и Варна

Националната програма “Иновации в действие” на Министерството на образованието и науката дава възможност за обмен на идеи и иновативни практики чрез посещение на място на учители и ученици от иновативни училища и от такива, които не са в списъка на иновативните от цялата страна. Първо средно училище „Свети Седмочисленици“ в Търговище е иновативно училище бенефициент по програмата, а негови партньори са ОУ „Цар Симеон I” от Варна и СУ „Панайот Волов“ от Шумен, съобщиха от ръководството на учебното заведение.

Домакин на първия обмен по проекта беше търговищкото училище, като е споделен опит на място между трите училища. Гостуващите учители и ученици от Варна и Шумен наблюдаваха две открити иновативни практики – урок-драматизация в четвърти клас на тема “Горско математическо състезание или как гъсеничката се превърна в пеперуда” и урок по математика. Те бяха по темата на проекта “Учене чрез изкуство и игри в 1-4 клас”.

По време на мобилността е проведена работна среща, на която учители и от трите училища представиха в предварително подготвени презентации добър педагогически опит и иновативни практики. Бяха обсъдени и наблюдаваните уроци.

Във формална и неформална обстановка учители и ученици от трите училища споделиха опит и впечатления за ползите и резултатите от въвеждането на иновации в образованието като цяло и в конкретните училища. Гостите дадоха много висока оценка на представените уроци и изразиха отличните си впечатления от създадената в Първо СУ образователна среда.

Предстои учители и ученици от Първо СУ да  участват в среща по програмата “Иновации в действие” в партньорското училище от Варна.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>