Посланиците на Европейския парламент от Търговище с грамота за доброволческа мисия

Посланиците на Европейския парламент от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ – Търговище са отличени в конкурса на Министерство на младежта и спорта за участието си в инициативата „Мисията доброволец (не)възможна“. Това стана по време на традиционната церемония по повод Деня на доброволеца – 5 декември. Тази година, поради пандемичната обстановка, тя се проведе във виртуална среда. Десетки бяха номинираните участници, но Министерството селектира двадесет от тях, разпределени в три категории – „Доброволец“, „Доброволческа мисия“ и „Доброволческа организация“.

Младежите от Търговище се състезаваха в категория „Мисия“ и представиха своите дейности, чрез които успяха да преобразят света около себе си по време на социалната изолация. В онези дни на страх, в минутите, когато хората се затваряха сами, объркани, изгубили увереност, доброволците отправиха позитивни послания до всички хора по света. И въпреки че не можеха да преминат границите с телата си, те ги прескочиха с духа си. Те не се “справиха” с вируса, но се “изправиха” срещу него. И успяха, защото водещ принцип в работата на тези младежи е, че дори когато не може да се даде много, може да се направи достатъчно и да се помогне на приятел в нужда.

„Благодаря за вашата отдаденост! Днес, когато страната ни се намира в изключително труден момент, тази енергия, тази доброта и отдаденост са особено важни. Така че продължавайте да правите добро и да „заразявате“ околните с тази нагласа: да отдават от времето, силите, знанието и умението си, за да помагат на ближния!“ – каза в приветствието си заместник-министърът на младежта и спорта Николай Павлов.

Посланиците приемат наградата не като персонално отличие, а като знак за това, че са на правилния път, че са осмислили своето бъдеще и че мислят за просперитета на своя град и на България.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>