Отвориха новите тенис кортове в Търговище

Четирите нови тенис корта до стадион „Неделчо Камов“ в Търговище вече са отворени за спортуващи граждани, съобщиха от пресцентъра на общината.

“Решихме кортовете да стопанисва Община Търговище, чрез СОД, вместо да ги отдаваме, тъй като поддръжката им е изключително специфична“, заяви кметът д-р Димитров.

С ремонта на терена, на който са разположени кортовете, бе ангажирано Общинското предприятие БКС, обясни зам.-кметът инж. Митко Панайотов. „Всъщност на терена и преди е имало спортно игрище, с изградени комуникации, така че ние просто трябваше да ги обновим. Имаме и видеонаблюдение, както и осветление, така че кортовете могат да се използват и в по-късните часове на деня“, разясни инж. Панайотов.

Съоръженията са с настилка от  шамот, а работното им време е от 9.00 ч. до 22.00 ч. Ползването им до 17.00 ч. в делнични дни се заплаща по 12 лв. за всеки час. След 17.00 ч. цената е 14 лв. на час. Също 14 лв. на час ще струва ползването на кортовете през почивните дни. 20 лв. за час игра ще се заплаща, ако се използват банята и съблекалните на корта. Ползването на тренировъчната стена струва 1,20 лв. на час. Има възможност и за закупуване на карта за 10 часа ползване на игрището. Нейната цена е 110 лв.

Дейностите по ремонта на терена са извършени със средства от капиталовата програма на Община Търговище в размер на 250 хил. лв.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>