Новите улици на Търговище: какви ремонти предстоят

В ход са ремонтите на улици, включени в капиталовата програма на Община Търговище за 2020 г, информират от пресцентъра на админицтрацията.  В град Търговище нов асфалт вече е положен на улиците „Първи май“, „Орловец“ и „Владая“. Ремонтирана е и отсечка от 1,8 км от общинския път Бряг-Съединение. Предстои полагане на хоризонтална маркировка.

В момента тече ремонт на улица „Брегалница“ в областния център. Там се полага основа и се повдигат шахти. До края на седмицата ще бъде положен и новият асфалт. Изпълнена е и източната част на булевард „Цар Освободител“. Дейностите от западната страна ще продължат след подмяна на водопровода по цялата дължина на булеварда. Очаква се ВиК-Търговище да приключи ремонтните работи до началото на месец май. В Търговище цялостно преасфалтирани ще бъдат още улиците „Страцин“, „Неофит Рилски“, „Осъм“, „Елена“, „Екзарх Йосиф“, „Драва“ (от ул. „Руен“ до ул. „Радомир“) и улица в промишлената зона.

Нова настилка ще имат и 6 улици в населените места в общината. В ход са ремонтите в Алваново и Васил Левски, както и на улица „Тополница в квартал Въбел. Предстои да бъдат обновени и улици в Стража, Момино, Подгорица, както и площадите в Маково и Миладиновци.

Подготвя се обществената поръчка за разширение на бул. „Трайко Китанчев“, от училището за деца с увреден слух до бул. „Цар Освободител“ по програма „Региони в растеж“. Там се предвижда изграждане на четирилентов път, обособяване на велоалеи, изграждане на нови тротоари, осветление и озеленяване.

Изготвени ще бъдат и инвестиционни проекти за разширение на улицата при т.нар. „пробив Катрафилов“, в участъка й към ул. „Г. С. Раковски“, както и за изграждането на нова улица от западната страна на бул. „Митрополит Андрей“. Средства за изпълнение на проектите ще бъдат заложени на следващ етап.

Общо 2,1 млн. лв. са заложени в капиталовата програма на Община Търговище за ремонти на улици през тази година.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>