Община Търговище отново е първа в рейтинга за прозрачност на институциите в България

За трета поредна година Община Търговище заема първото място в рейтинга за активната прозрачност на институциите в България, изготвян от Програма Достъп до Информация. Местната администрация е първенец както в класацията при общините, така и в общия рейтинг, в който са включени 563 институции в страната ни.

Оценката е на база уебстраниците на административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво, публично правни субекти и независими органи на власт.

Целта на проучването е да се оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация за активно публикуване на информация в интернет и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.

Общината е и сред първенците в рейтинга за финансова и бюджетна прозрачност. Той оценява изпълнението на задълженията на общините, обхващащи публикуването на бюджети, финансови отчети, информация за обществените поръчки и други.

Пълните резултати от проучването са публикувани в уебсайта на Програма Достъп до Информация ТУК. 

Информация и снимка: Община Търговище

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>