Как в Английски клуб учат по време на епидемия

Вече и частните школи минаха на дистанционно обучение.

Бърза реакция плюс предишен опит – това е отговорът на езиковата школа фондация „Английски клуб“ към извънредната ситуация. В рамките на един уикенд те създават организация, избират платформа и от първия ден учителите преподават онлайн в реално време. От фондацията споделят, че процесът върви гладко, защото са добре технически обезпечени.

За мнение по темата за дистанционното обучение потърсихме председателя на фондацията Розета Стойчева.

Каква е реакцията на фондация Английски клуб по време на извънредното положение?

Още на 15 март обявихме чрез уебсайта на фондацията, социалните мрежи и лично на всеки наш курсист, че преминаваме от присъствена в дистанционна форма на обучение без да прекъсваме курсовете нито за ден. В последните 2  години успяхме да подновим цялата си техника. Ето защо не се сблъскахме с никакви проблеми от техническо естество. Онлайн обучението осигурява всички предимства на класическото присъствено обучение, включително съвместна работа с квалифициран преподавател по съответния език.

Подготвени ли са колегите Ви за този начин на преподаване?

Екипът на фондация Английски клуб има опит в онлайн преподаването, практикуваме го от години и нито един от колегите не се затрудни да организира уроците си по този начин. Имаме преподаватели по английски, испански, руски, немски и френски езици. От септември при нас работи и Наоми Стюарт, чийто роден език е английски. Тя ни оказва сериозна подкрепа с групите, които подготвяме за изпити към Университета Кеймбридж. Наоми е истински пример за учител, който влага много старание в учебния процес и успява да вдъхнови учениците.

Успявате ли в тази трудна обстановка да поддържате толкова голяма база?

Базата е в отлично състояние. Ремонтите, които направихме през последните години се оказаха доста навременни. Освен това, наличието на повече от 600 обучаеми във фондацията ни дава стимул и вдъхновение. Честите онлайн срещи с колегите от другите бази в страната е добър тренинг за нови подходи и работещи методи особено в настоящата обстановка.

Всяка извънредна ситуация води до промени, които дълбоко засягат взаимоотношенията. Тези дни ние влязохме онлайн в домовете на нашите ученици и станахме част от тяхната ежедневна среда, гостувахме на семействата им и се запознахме с домашните им любимци. Много усмивки и емоции ни посрещнаха и редом с учебния материал се сдобихме с нови приятели. Благодарим ВИ, приятели, че ни отворихте широко домовете и сърцата си!  Благодарим и на родителите за техническата и организационна подкрепа и съдействие.

Скоро ще си видим отново и ще продължим да се забавляваме в часовете по чужди езици.

За повече подробности и допълнителна информация относно частните онлайн уроци, учителите и графиците, позвънете на 0894480286 или разгледайте сайта на фондацията тук!

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>