Зелен футболен турнир

Младежки мини футболен турнир „Млади и зелени” се проведе на „Колодрума” в Търговище. Отборите от няколко търговищки населени места положиха много усилия, демонстрираха спортсменски дух и воля за победа за да представят достойно селата:  Стража, Вардун, Драгановец, Подгорица, Макариополско, Здравец, Буховци, Кралево, Баячево и кв.Въбел.

Инициативата, подготвена от шуменския център Европа Директно, Общинския читалищен съвет и община Търговище, беше свързана с Европейския зелен пакт и посветен на Европейската година на младежта. Събитието беше открито с кратка дискусия за очакванията на младите хора за бъдещето на Европа с акцент върху зелените политики. Същата тема беше обсъждана и в предхождащи футболния турнир дискусионни срещи по места. Младежите бяха разделени в две възрастови групи: 8-14 години и 15-18 години. Представени бяха 13 отбора. Победители в групите са: отборът на село Подгорица и отборът на село Стража. На тимовете, класирали се в призовата тройка във всяка от възрастовите групи бяха връчени специални награди.

Участниците споделиха: „ Беше забавно,интересно и поучително. Поговорихме си и за природата, за климата; за това колко е важна ролята на всеки един от нас за опазването на планетата. Дадохме си сметка и колко сме силни, когато действаме в екип – като във футбола.” Събитието беше подкрепено и от ОС на БФСБ, Клуба на НСО, фирма”АС-МЕГА” .

Публикацията е изготвена с подкрепата на център “Европа Директно” – Шумен

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>