Звънецът в Първо СУ „Свети Седмочисленици” удари тържествено

Звънецът в Първо СУ “Свети Седмочисленици” в Търговище удари тържествено, за да отбележи не само първия учебен ден, а и 115-години от създаването на гимназиалните класове в училището.

Празничният 15 септември стартира в нестандартна обстановка. Причина за това са националните разпоредби тържество да имат само 1,5, 8 и 12 клас.  Поводите за радост и гордост, обаче създадоха неповторим емоционален заряд, които отекнаха в двора и класните стаи.

По традиция, директорът на училището Севдалина Зафирова отправи пожеланията си първо към най-малките ученици. „Днес вие правите най-важната крачка. Тръгвате по чудния път на познанието. Трябва да сте горди, че сте първокласници на най-старото училище в Търговище, което днес ви очаква с обновените и украсени класни стаи.” – каза директорът. След това се обърна с пожелания за ползотворна учебна година и към по-големите ученици.

„Призовавам ви да започнем с летящ старт” – обърна се Севдалина Зафирова към учениците от 12 клас. – „Тази година ще се надпреварваме с времето, със събитията и със самите нас. Вие сте тези млади и образовани хора, от които, повече от всякога, се нуждае нашата България” – допълни директорът.

Слово пред съучениците си произнесе и Нихал, ученичка от 12 А клас. Тя каза, че Първо СУ за нея ще остане като семейство. „Тук е мястото, където се научих да вярвам в себе си, осъзнах колко е важно да бъдеш справедлив и съпричастен към останалите.” – сподели тя. Нихал каза още, че в училището е натрупала богат опит, изграден в извънкласните форми.

Поздравителни адреси изпратиха Милена Дамянова, председател на комисията по образование в Народното събрание, кметът на Търговище Дарин Димитров, Областният управител Митко Стайков, Елка Станчева, началник на РУО.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>