Великденски модели на Фаберже изработва жена от Търговище

Любителски копия на известните в цял свят златни великденски яйца на бижутера Карл Фаберже изработва жена от Търговище. Креативните модели на Снежана Гечева превъръщат всяко обикновено кокоше яйце в истинско произведение на изкуството.

Снежана прави по 15 яйца на година, всяко от които е уникат. Използва подръчни материали – брошки, изкуствени камъни, стари бижута, ширити и ивици със златист цвят и др. Поставките са от извита медна тел. Изработката й отнема 2-3 часа, в зависимост от сложността. Умело съчетава различни техники и не се притеснява да експериментира. Изработвала е и много други нестандартни неща. Казва, че носи интереса към изкуството в себе си.

“Правя го за собствено удоволствие”, уточнява Снежана. „Това ме разтоварва и ме зарежда с енергия.“

А позитивната енергия тя влага в подаръци за близки и приятели, които винаги прави ръчно. Носи й изключително удовлетворение да види в очите на хората такава радост, която определя като магия, размяна на енергии и вибрации.

„За мен продажбата не е цел, но ако все пак някой реши да купи от великденските яйца, то средствата дарявам за болни деца“, допълва тя.

С тазгодишната си колекция тя иска да отправи послание към хората – да бъдем силни, позитивни и усмихнати по време на пандемията.

Колекция 2019

Колекция 2019

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>