„Колело за смет, за дете велосипед“ идва и в Попово

Благотворителната кампания „Колело за смет, за дете велосипед“ ще зарадва общо 230 деца с велосипеди

Опитът има много предимства, но големият му недостатък е, че кара доста от притежателите му да смятат за невъзможни някои неща. Но сега ще ви поговорим за едни хора, които не се плашат, а се вдъхновяват от невъзможното.

С кипящ младежки ентусиазъм и огромно желание за добротворстване Александър и Иван от 1bike започват кампанията „Колело за смет, за дете велосипед“. Идеята е простичка – хора от цяла България измъкват оставените по тавани и мази стари велосипеди, изпращат ги на 1bike, те ги ремонтират и подаряват на деца, чиито семейства не могат да си позволят да им закупят.

Колело за смет, за дете велосипед

Изпълнението не е толкова простичко и въвлича много приятели, доброволци, желаещи да помогнат фирми, сдружения и пр. Резултатът – през 2015 г., когато кампанията е организирана за първи път, 70 деца от Дряново са на върха на щастието на 1 юни, когато хващат в ръце своите нови (и първи за тях) колела. Всичко е толкова вдъхновяващо и толкова много хора подкрепят идеята, че Александър и Иван решават да организират кампанията и през 2016 г., при това – в пъти по-мащабна.

„Колело за смет, за дете велосипед“ получава огромен отзвук в медиите, мълвата се разнася от човек на човек и хора от цялата страна даряват над 300 колела през 2016 г. Десетки доброволци даряват времето си и се трудят по цял ден в работилницата в Дряново, като някои от тях изминават стотици километри, за да участват в доброволческите уикенди.

image007-1024x678

Благодарение на всички усилия планът е преизпълнен – ремонтирани са не 200, а 230 велосипеда! Разпределени между няколко града в България, сред които и един от нашия край – Попово. Подаряването им се случва по повод Деня на детето, като във всеки град се организира скромно събитие. Радостта на две колела ще дойде в Попово на 3 юни.

Хубаво е да сме скромни, но не прекалено, така че ще се похвалим – споменатият Александър е нашият Александър Македонски – един от създателите и двигателите на GoTargo. Огромни щастливци сме, че е наш приятел и колега, покрай хора като него всичко изглежда възможно и животът е далеч по-лек и щастлив.

Кадър от раздаването на велосипедите в Етрополе:

Колело за смет, за дете велосипед

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>