Фондация „Английски клуб” в Търговище навърши 15 години

Открит урок организираха днес от Фондация „Английски клуб” в Търговище. Събитието е част от поредица инициативи, с които езиковата школа отбелязва 15 години от основаването си

Това ви звучи повече като обикновена новина, отколкото като туристическа информация? Идеята ни при споделяне на такава информация е, че не искаме да сме стандартен туристически сайт, който ви представя само едни сухи факти за по-интересните обекти и места в даден район. Ние искаме да ви потопим по-дълбоко, да ви покажем какви хора има тук, какво ги вълнува, как разсъждават, какъв е пулсът на Търговище, където ежедневно ви каним да дойдете. Защото по този начин престоят ви тук ще  бъде наистина пълноценен и смислен, а не просто да натрупате бройка с посетени места. И така, ето какво се случи днес в чудесата школа:

Стотици деца демонстрираха знания по чужди езици и дадоха нагледен пример колко силна може да е връзката между учител и ученик. Докато правеха презентациите си, в моменти на притеснение, децата поглеждаха към учителите и в очите им намираха подкрепа. Продължаваха да редят думите на чуждия език без смущение и разказваха за празници, традиции и всичко, което ги вълнува сякаш го споделят на приятел от чужбина.

Английски клуб

След урока, председателят на Фондацията Розета Стойчева сподели, че в школата се радват на възможността да преподават на децата.

„Учителите са единствените, които наричат вашите деца „свои деца”,

каза развълнувана тя и допълни, че преподавателите съпреживяват всеки успех на възпитаниците си като свой собствен.

Английски клуб

Председателят се обърна и с апел към родителите за предстоящите коледни празници да не купуват скъпи електронни устройства на децата, а вместо това да ги зарадват с някое луксозно издание на книга. Конкретните думи на Стойчева бяха:

„Нищо друго не развива детското въображение така както четенето на книги”.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>