Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това event е минало.

Бутиково издателство представя книги в Попово и Търговище

23.04.2018 @ 17:30 - 24.04.2018 @ 18:30

Ведра и усмихната атмосфера, качествено изкуство, отлична среда за неформално общуване – това ни очаква на 23 и 24 април в библиотеките на Търговище и Попово.

Какъв е поводът?

Двата града са включени в турнето на ICU – независимо бутиково издателство с ясен профил и безкомпромисен литературен вкус. ICU означава I SEE YOU – виждам те такъв, какъвто си, различен от мен, и те уважавам. Водеща тематика на книгите на ICU е домът, мигриращият човек, пътят, личностното израстване, широките хоризонти.

На организираната среща разговор в Търговище, фокусът ще е върху книги, посветени на семейството и по-специално на фигурата на бащата. Ще бъдат представени сборниците „Бащите не си отиват“, „Куфарът на брат ми“ – и двете с тиражи над средните за страната, както и последните книги на Хишам Матар и Катерина Стойкова, за ценностите в литературата и в живота.

Събитието е част от Маратона на четенето, който се провежда всяка пролет в Търговище. 

В Попово водещата тема ще е литературата, която лекува. Родената в Попово авторка Людмила Людмилова ще представи книгата си „Болестта на пеперудата. Моята анорексия“, в която разказва за битката на семейството си с демона на тежко хранително разстройство. Ще бъдат представени и други заглавия, свързани с терапевтичната сила на литературата.

Събитието в Попово е на 24 април, вторник, от 17:30 часа в Народно читалище „Св.св.Кирил и Методий“.

Събитието в Търговище е на 23 април, понеделник, от 17:30 часа в Регионална билиотека „Петър Стъпов“.

 

Детайли

Начало:
23.04.2018 @ 17:30
Край:
24.04.2018 @ 18:30

Място

Регионална библиотека “Петър Стъпов”
ул. "Васил Левски" 2
Търговище, България
+ Google Map