Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това event е минало.

Бургаската опера гостува в Търговище с “Виенска кръв” на Щраус

март 6 @ 19:00 - 21:00

Изключителна оперета с музика на всепризнатия автор на валсове Йохан Щраус–син ще бъде представена в Търговище на 27 февруари от 19 ч. в Драматичния театър. Публиката ще чуе едни от най-популярните му валсове, полки и ансамбли, както и прочутия едноименен дует „Виенска кръв“.

Изпълнители на музикалния шедьовър в творбата са Граф и Графиня Цедлау, в чиито образи ще се насладим на звездите – тенорът Марио Николов и сопраното Валентина Корчакова. Гостуващите певци са сред най-популярните имена в жанра у нас. Носители са на редица отличия и гастролират често, както в оперните театри в страната, така и в редица форуми на оперетното изкуство в чужбина.

Музикалното ръководство на спектакъла е поверено на един от най-добрите български диригенти – Иван Кожухаров. Творческият им тандем с успешния оперетен режисьор Марио Николов създава в последните години спектаклите „Една нощ във Венеция“, „Под небето на Париж“, „Графиня Марица“ и др., с които трупата на Бургаската опера обира овациите по време на многобройните си гостувания из страната.

На 27 февруари във „Виенска кръв“ ще видим и прекрасните солисти Йордан Христозов, Мария Цветкова, Людмила Михайлова, Шмилена Султанова, Бранимир Недков, Тошо Герджиков, Петър Тихолов, Веселина Апостолова, хор, балет и оркестър на Държавна опера Бургас.

Диригент – Иван Кожухаров, режисьор – Марио Николов, сценограф – Иван Токаджиев, костюми – Цветанка Петкова-Стойнова, хореограф – Галина Калчева, диригент на хора – Невена Михайлова.

Детайли

Дата:
март 6
Час:
19:00 - 21:00

Място

Драматичен театър
ул. “Бенсковски “ № 2
Търговище, Търговище 7700 България
+ Google Map
Телефон:
+359 601 / 6 25 28
Уебсайт:
http://teatart.eu/