Язовир "Поляница"

Ако искате романтичен пикник или един метър шаран, няма по-подходящо място около Търговище :)

Язовирът е емблематичен за жителите на Търговище – любмо място за отдих и разходка, а ако имате вила близо до чашата му, значи сте големи късметлии.

Доста залези гледахме около и в Търговище, трябва да признаем, че всички са красиви. Но този на язовир “Поляница” беше твърде прекрасен.

Точно като на картичка слънцето оставяше своята диря в спокойната вода, с лек ефект на позлата.

 

pano lake 2

И докато всички девойки си представят романтиката, мъжете се питат… има ли риба или не? 🙂

Риба има, но не е лесно да я уловиш, поне така твърдят слуховете. Сухата фактология говори, че през 2009 година тук се е случило знаменито събитие – уловен е рекорден шаран от 16 килограма и 200 грама.

Близо метър дължина! Няма лъжа, няма измама, пише го в Уикипедия 🙂

polyanitza

lakesunset

Information

Find More  

Articles

Find More  

Временно е спряна водата в част от Търговище и Баячево

ВиК уведомява абонатите на питейна вода от Търговище, че поради авария, на 20 март 2020г. от 08:30 до 16:00 часа ще бъде спряно водоподаването в района на улиците Република, Пирин,Тр.Китанчев, Сава Доброплодни и бул.Цар Освободител. Планирано спиране на водата има и в с.Баячево на 20 март 2020г. от 08:30 до 17:00 часа.

Continue reading  

10 полезни съвета за безопасно пазаруване в Интернет

Бяхме планирали да отбележим Деня на потребителя – 15 март с разговор за правата ни, свързани с пътуване в Европа. Последните събития в България и в света, обаче, налагат своя отпечатък върху нашия материал. Днес – в началото на обявеното в нашата страна извънредно положение и в условията на социална изолация, заедно с Росица Василева – ръководител на информационен център …

Continue reading  

Ученици от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ се запознаха с успешни бизнес модели

Над 50 седмокласници от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ в Търговище посетиха производствените бази на „Гласко“ ООД и “Мебел стил” ООД. Учениците проявиха интерес и се запознаха с успешните бизнес модели на двете производства. Фирма „Мебел стил“ вече над 20 години се занимава с производството на тапицирана мебел и матраци, обясни икономическият директор Татяна Титкова. В предприятието са вложени сериозни инвестиции за …

Continue reading