Язовир "Поляница"

Ако искате романтичен пикник или един метър шаран, няма по-подходящо място около Търговище :)

Язовирът е емблематичен за жителите на Търговище – любмо място за отдих и разходка, а ако имате вила близо до чашата му, значи сте големи късметлии.

Доста залези гледахме около и в Търговище, трябва да признаем, че всички са красиви. Но този на язовир “Поляница” беше твърде прекрасен.

Точно като на картичка слънцето оставяше своята диря в спокойната вода, с лек ефект на позлата.

 

pano lake 2

И докато всички девойки си представят романтиката, мъжете се питат… има ли риба или не? 🙂

Риба има, но не е лесно да я уловиш, поне така твърдят слуховете. Сухата фактология говори, че през 2009 година тук се е случило знаменито събитие – уловен е рекорден шаран от 16 килограма и 200 грама.

Близо метър дължина! Няма лъжа, няма измама, пише го в Уикипедия 🙂

polyanitza

lakesunset

Information

Find More  

Articles

Find More  

Евродепутати обсъдиха поуките от коронавируса с ученици от Търговище

Евродепутатите Ангел Джамбазки, Асим Адемов и Петър Витанов участваха във виртуална дискусия с ученици от търговищкото Първо СУ “Свети Седмочисленици“. Темата беше „Поуките за Европа след COVID-19. Как ЕС да бъде по-подготвен за бъдещи подобни предизвикателства”. Посланиците на европарламента в Търговище зададоха редица въпроси и провокираха събеседниците си към задълбочени размисли и обширни отговори. Затова и срещата продължи близо половин …

Continue reading  

Временно е спряна водата в част от Търговище и Баячево

ВиК уведомява абонатите на питейна вода от Търговище, че поради авария, на 20 март 2020г. от 08:30 до 16:00 часа ще бъде спряно водоподаването в района на улиците Република, Пирин,Тр.Китанчев, Сава Доброплодни и бул.Цар Освободител. Планирано спиране на водата има и в с.Баячево на 20 март 2020г. от 08:30 до 17:00 часа.

Continue reading  

10 полезни съвета за безопасно пазаруване в Интернет

Бяхме планирали да отбележим Деня на потребителя – 15 март с разговор за правата ни, свързани с пътуване в Европа. Последните събития в България и в света, обаче, налагат своя отпечатък върху нашия материал. Днес – в началото на обявеното в нашата страна извънредно положение и в условията на социална изолация, заедно с Росица Василева – ръководител на информационен център …

Continue reading