Съсезатели по ориентириране от цял свят идват в Търговище за Купа “Великден”

Ориентировачи от цял свят идват в Търговище за Купа „Великден“. Четиридневният спортен форум ще се проведе в дните на Великденските празници и събира над 600 състезатели, каза за БТА Петранка Ангелова – треньор в клуба-организатор „Вариант 5“.

Домакините очакват заявки до 21 април. „Повечето хотели в града и околностите са резервирани, вероятно ще има затруднения с гостите, които изчакват последния момент“, каза Ангелова. И въпреки че състезанието се провежда вече над 20 години, интересът към него не стихва, появяват се и състезатели от нови страни.

Тази година са записани състезатели от Турция, Румъния, Англия, Унгария, Сърбия, Швеция, Финдандия и Молдова, откъдето пристигат 40 деца – ежегодни участници. Естествено, най-голяма е групата от България, а клубът-домакин ще се представи със 70 възрастни и над 40 деца. Различното тази година е, че ще имаме състезатели във всички възрасти – от най-малките 2-3 годишни до 75 години. Поради заявен интерес  от дами от Финландия, е сформирана група до 75 години – жени, допълни треньорът от „Вариант 5“.

Първият състезателен ден – 26 април е масовият старт и ще започне от търговищкото село Ловец. На следващия ден е дългата дистанция , а състезанието ще бъде в района на хижа „Младост“. Спринтът ще бъде в село Кралево , а на четвъртия ден състезанието ще се „пренесе“ в поповското село Заветно.

Организаторите предлагат нови състезателни райони, за да е интересно на участниците.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>