Онлайн конкурс за бизнес идея

Могат да участват гимназисти на 14-18 години

Областният информационен център /ОИЦ/ в Търговище организира онлайн конкурс за млади предприемачи: “Имам бизнес идея”. Той е част от инициативата на ЕК “Европа в моя регион” – 2019 г. и общата инициатива на мрежата от 27 информационни центрове в страната за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, съобщиха от ОИЦ.

Целта на конкурса е да се провокират интересът, творческата изява и да бъде насърчено предприемачеството сред подрастващите. Ще бъдат обменени опит и идеи между младежи и възрастни от различни населени места и училища.

В конкурса могат да участват ученици на 14-18 г. от всички училища. Те трябва да имат бизнес идея, която искат да споделят публично чрез видеоклип до 2 минути (до 25 МВ), в който да разкажат как и защо тяхната идея ще успее.
До 12 май трябва да се изпрати записаното видео през Messanger на Фейсбук страницата на ОИЦ-Търговище, заедно със сканирана версия на декларация за информирано съгласие. Тя ще може да се изтегля от страницата на организатора, който ще създаде събитие за конкурса. Гласуването ще се осъществява единствено чрез събиране на харесвания /лайкове/ на клипа в събитието, в периода 13-23 май.

Първите 10 участници/клипа от всяка област, събрали най-много харесвания, ще получат спийкъри. Двамата, събрали най-голям брой харесвания сред първите десет, ще бъдат наградени и с пътуване до София и посещение в “София тех парк”, където ще участват в специално организирано събитие.

Пълният регламент за участие в конкурса ще бъде обявен на 15 април.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>