1200 ученици прекрачиха прага на най-старото училище в Търговище

Под звуците на националния химн започна новата учебна година в I СУ “Св. Седмочисленици“.  На тържествената церемония, най-важната част от която бе посрещането на първокласниците, присъства и кметът на Търговище д-р Дарин Димитров. Той поздрави учителите и учениците и им пожела ведра, успешна и ползотворна учебна година.

Сърдечно слово произнесе и директорът Севдалина Зафирова. „Откриваме учебната година на 17 септември – деня, в който почитаме християнските добродетели Вяра, Надежда и Любов. Нека под техния знак да премине и новата учебна година“, каза Зафирова и благодари на преподавателите за усилията, които полагат да образоват и възпитат децата, да ги научат да си поставят високи цели и с труд и постоянство да ги постигат. „На вас разчитаме да откривате таланта на всяко дете и да му помогнете да го развие, за да стане пълноценна личност, полезна за себе си и обществото. Да си учител е преди всичко призвание и отговорност”, каза тя.

Днес училищният звънец в I СУ “Св. Седмочисленици“ би и за 90 първокласници, които за първи път прекрачиха прага на училището. „За вас започва най-вълнуващото приключение в живота. Предстоят ви 12 учебни години, през които ще учите, ще творите, ще мечтаете.“, поздрави ги директорът.

Много сили и кураж пожела тя и на дванадесетокласниците „Нека ускоряването за успешния житейски старт да започне сега, в началото на тази важна и отговорна учебна година.“

Първият учебен ден продължи с празнична програма и изпълнения на талантливи деца.

На откриването на учебната година бе обърнато и специално внимание на благотворителната акция в подкрепа на абитуриента Християн Христов. Призивът е средствата, предвидени за цветя за първия учебен ден, да бъдат дарени в подкрепа на лечението му. Кутия за дарения бе поставена и в Първо СУ „Св.Седмочисленици“.

За да благослови бъдещето на учебното заведение, преподавателите и учениците, в петък, на светлия църковен празник Кръстовден, отец Бисер отслужи водосвет.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>