Фотоапарати за победителите в конкурса „Търговище днЕС“

Компактни дигитални фотоапарати ще спечелят класиралите се на първо място в двете категории в конкурса за фоторазказ “Търговище днЕС”, организиран от общинската администрация. Крайният срок за участие е 10 април. Могат да участват ученици от V до VIII клас и от IX до XII клас, съобщиха организаторите.

За заелите второ място са предвидени дигитални фоторамки, а за трето – карти памет за фотоапарат. Всички отличени ще получат и книга за фотографията.

Община Търговище обяви конкурса на 11 януари във връзка с председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Целта е да се приобщи младото поколение към живота на града и да се подкрепи ученическото творчество.

Темата предполага да се представят различни аспекти на местните традиции, бит, култура, начин на живот, спорт и развлечения, училищна и улична (street) среда, в контекста на европейските ценности и символи.

Призовата тройка в двете възрастови групи ще бъде определена чрез публична анкета на сайта на Общината в периода 13 април – 7 май. Награждаването ще бъде в Деня на Търговище – 14 май.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>