Фестивалът “Вълшебната завеса” получи годишната награда ПроКултура`2019

Двадесетгодишната традиция на Международния фестивал на спектакли за деца “Вълшебната завеса”, организиран от Драматичен театър -Търговище, получи престижната годишна награда ПроКултура`2019 за принос в развитието на достъпа на младите хора до култура.

Наградата бе връчена по време на VII-та Национална конференция “Достъп на младите хора до култура: Ролята на фестивалите по изкуствата”. Тя се провежда във Варна по повод Международния ден на младежта – 12 август. Организатори са Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт. Основната й цел е да насърчи национално отговорен диалог между всички в областта на културата за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.

По покана на БАРОК и Граждански институт, в рамките на Националната конференция, днес, 12 август, директорът на Драматичния театър в Търговище г-н Петър Петров сподели пред аудиторията своя опит в провеждането на фестивали, за успехите и предизвикателствата в организирането на Международния фестивална спектакли за деца “Вълшебната завеса”.

Търговищкият фестивал получи наградата сред номинации в девет области. При обсъждането са били взети предвид инициативи и цялостната дейност на номинираните.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>