Учител от Търговище е стипендиант на Гьоте институт

Любовта към децата и немския език събра 24 учители от 17 страни от 4 континента в град Бремен, Германия. Стипендиант на Гьоте Институт и представител на България бе Даниела Стойкова, старши учител по немски език  в Първо СУ „Свети Седмочисленици“. Тя бе избрана  сред стотици кандидати от цялата страна и с това отново доказа, че е преподавател, който с желание и любов работи със своите ученици, креативна и енергична.

„Обучението бе на тема „Немски език за деца – да изследваме и учим“. Акцентът падна върху начините за създаване на стимулираща и подходяща за възрастта учебна среда , как да се адаптира езиковото съдържание по начин,  възприемчив за децата и как да се засили любопитството им към света на знанието“, съобщи Стойкова.

Даниела разказа, че са посетили различни училища в Бремен, където наблюдавали учебния процес и обменили опит с немските преподаватели. „Допирът до различни образователни системи бе много полезен, обогатяващ и зареждащ“, сподели Стойова и добави, че практически ориентираните уроци са водещо звено в обучението по чужд език.

Да докоснем, да преживеем, да опитаме, да изследваме, да научим – на това е заложила и тя в учебните програми по немски език за 2018/2019 година.

 

 

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>