Учители от Търговище споделиха опит в иновативното обучение

В петъчния следобед учители и директори от различни училища в областта се събраха на кръгла маса в залата на хотел „Тера Европа“. Организатор на събитието беше Регионалното управление на образованието, а темата – “Иновации за качествено образование“. Специален гост беше областният управител Митко Стайков.

В презентации директорите и преподавателите споделиха добри педагогически практики, интерактивни и иновативни методи на преподаване. Всичко това беше подплатено с богат снимков материал, който доказва, че учителите от област Търговище са креативни, енергични и вдъхновяващи.

„Използването на различни иновативни методи и подходи в работата на учителите повишава интереса на учениците и нивото на знанията, които те усвояват. Именно това ни провокира да организираме днешната дискусия и се надявам, че тя ще бъде полезна за всички” – каза Елка Станчева, началник на Регионалното управление на образованието и символичен домакин на срещата.

Събитието посетиха повече от 100 души, което мотивира Станчева да обещае, че ще организират други такива събития, където преподавателите ще могат да споделят своя опит. Присъстващите си тръгнаха с усещането, че търговищката учителска общност трупа нови идеи и добри практики. Заедно с това има желание да учи и да повишава квалификацията си.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>