Ученици от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ се запознаха с успешни бизнес модели

Над 50 седмокласници от Първо СУ „Св.Седмочисленици“ в Търговище посетиха производствените бази на „Гласко“ ООД и “Мебел стил” ООД. Учениците проявиха интерес и се запознаха с успешните бизнес модели на двете производства.

Фирма „Мебел стил“ вече над 20 години се занимава с производството на тапицирана мебел и матраци, обясни икономическият директор Татяна Титкова. В предприятието са вложени сериозни инвестиции за внедряване на екостандарти и социални иновации като работно облекло и оборудване на столова за хранене.

Учениците имаха възможност да разгледат производствените мощности, където се правят матраци и мека мебел. В трите производствени бази на компанията работят 680 човека, част от които са административен персонал.

Десислава Данева, търговски директор на „Мебел стил“ ООД каза, че 55 % от продукцията на фирмата се продава в България, а другите 45% са износ. Дружеството има договори с всички мебелни вериги в страната, а износът е насочен към 20 страни, сред които Франция, Италия, Израел, Румъния, Грузия, Малта, Гърция и др.

„Гласко“ ООД е фирма, утвърдена в производството на плоско стъкло. При посещението си там, учениците гледаха кратка презентация за нейната структура и дейност, посетиха производствените цехове и видяха нови, високотехнологични машини, с помощта на които се обработва стъклото. Госпожа Петя Колева ги запозна с дейността на фирмата и им разказа любопитни факти като този, че при строителството на най-високата сграда на Балканския полуостров – SkyTower в Букурещ е използвано стъкло, произведено в търговищката фирма.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>