Ученици проведоха иновативен урок по история

Интересен и нестандартен урок по „Човек и общество” изнесоха ученици от I СУ „Свети Седмочисленици” пред свои връстници. „Велики Преслав и векът на Симеон Велики” бе темата на урока, ръководен от гост-учителя Кремелита Бонева по програмата за иновативно училище.

Специално участие направиха и учениците от клуб „Театрално изкуство” под ръководството на Иван Иванов, зам.-директор. Те се превъплътиха в ролите на Симеон Велики и неговите сподвижници. С помощта на театралното изкуство направиха темата по-достъпна за четвъртокласниците. След това децата изгледаха документален филм, който проследява строежа на старата столица и най- важните сгради в нея.

По време на часа бе представен и макет на крепостните стени и кули на Велики Преслав. Той е изработен в часовете по изобразително изкуство под ръководството на Силвия Малинова. С този проект те ще участват в националния конкурс “Велики Преслав историята на цял един народ”.

Урокът обедини усилията на учители по различни предмети и е част от използваните добри практики в дейността на I СУ „Св. Седмочисленици” като едно от първите в страната иновативни училища.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>