В Търговище ще пишат най-дългото любовно писмо

Жителите и гостите на Търговище ще имат възможност да се включат в писането на най-дългото любовно писмо. За поредна година кампанията се организира от книжарници “Хеликон”.

Досега инициативата се е провеждала три пъти, като във фокуса са романтичните заглавия на издателство “Кръгозор”. През 2009 г., 2010 г. и 2012 г. това са съответно „Запечатано с целувка. Любовни писма на велики мъже”, „Бленувам те. Любовни писма на велики българи” и „100 сонета за любовта“ от Пабло Неруда.

Градът, в който е изписанo най-дългото писмо, получава приза „Романтичната столица на България“. Първата година това бе Бургас, където бе изписано 15-метрово писмо, след това Велико Търново с 30 м, а през 2012 г. призът отново се върна в Бургас с внушителните 50 м.

Всички издания на кампанията се радваха на голям медиен и читателски интерес.

“Поводът тази година да продължим романтичната традиция, която създадохме заедно, е луксозната книга „В градините на любовта” от Халил Джубран, която излезе на 28.01.2019 г.”, казаха организаторите.

Писането ще се проведе във всички книжарници „Хеликон“. То започна на 29.01. (вторник) и ще завърши на 10.02. (неделя) в края на работния ден. На 13 февруари в книжарница „Хеликон-Витоша” в София ще се състои премиера на книгата „В градините на любовта”, а писмата ще бъдат публично измерени и ще бъде обявен градът – романтична столица на България за 2019 г.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>