Театърът в Търговище открива сезона с премиера с участието на Красимир Ранков

Драматичният театър в Търговище окрива новия сезон на 5 октомври с комедията „Моят най-добър приятел“ на режисьора Владимир Петков.

Пиесата е написана през 2011 г. от съвременния френски комедиограф Ерик Асус, получил два пъти наградата „Молиер“ за най-добър жив франкоезичен автор, а през 2014 г. е награден от Френската академия за цялостното му творчество. Както в повечето му пиеси и тук основните теми са семейството, лъжата, изневярата – залог за заплетени ситуации и здрав освежителен хумор.

Сюжетът е с резки комедийни обрати. От една страна – добрият и малко наивен Филип, който трудно отказва каквото и да е. От друга Бернар, неговият най-добър приятел, преуспял, интелигентен, хитрец и манипулатор, който прави всичко възможно, за да прикрие изневерите си, дори жертвайки това, което за Филип е най-ценното – приятелството.

В ролята на Бернар ще се превъплъти безупречният владетел на комедийния жанр Красимир Ранков, който виртуозно изпипва и най-малкият детайл на текста.

В екипа на спектакъла са още Божидар Попчев и Ивана Стоянова, които играха и в последната премиера на търговищкия театър – „Сън в лятна нощ”, Грета Неделчева и Даниела Филипова. Сценограф е Жанета Иванова.

Може ли да издържи голямото и истинско приятелство на толкова много съкрушителни удари и перипетии? И как може да се живее оттук насетне? На тези въпроси ще намерят отговори почитателите на Мелпомена, дошли на премиерата. на 5 октомври в 19 часа.

Билетите за премиерното представление са вече в продажба.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>