Спасител от Търговище е номиниран за пожарникар на годината

Командир на пожарен екип, спасил десетки бедстващи хора през миналата тежка зима, е номинацията на Търговище в националния конкурс за пожарникар на годината. Младши експерт Мирослав Бонев работи в службата от 8 години и за постигнати резултати в досегашната си служба е награждаван пет пъти, включително и от министъра на вътрешните работи – през 2016 г.

През месец януари на миналата година Бонев, в качеството си на механик-водач на верижна машина МТЛБ, се е отзовал на 17 сигнала за произшествия при създалата се тежка зимна обстановка. Сред тях са спасяването на 60 работници от закъсал в преспите автобус в землището на село Вардун, както и на граждани от закъсали в околните села 5 автомобила, сред които и три деца. Всички те са били откарани с верижната машина до най-близките населени места.

По времето, когато десетки населени места в региона бяха откъснати от света, пожарникарят е оказал  помощ на линейка на „Спешна помощ” за превозване на болен пациент, на служителите на електроразпределително дружество и на екипи на ВиК. Бонев е помагал също при доставката на хляб и основни хранителни продукти на хората от селата край Омуртаг и за спасяването на закъсали в автомобили в цялата област.

Колегите му свидетелстват, че през миналогодишния януари заради множеството сигнали за нуждаещи се от помощ в студа и снега хора е имало денонощия поред, когато младши експерт Мирослав Бонев почти не е спал. За сърцатата си и отлично свършена работа в тежката зимна обстановка през 2017 г. той бе награден от областния управител на Търговище, отбелязаха от пресцентъра на областната дирекция на МВР.

Оттам обясниха, че ежегодният национален конкурс има за цел да популяризира дейността и да издигне престижа на органите за пожарна безопасност и защита на населението, да стимулира работата на служителите в тях, както и да изведе, покаже и мултиплицира добри практики в областта на пожарогасенето и защитата на населението. За пръв път е организиран през 1995 г.  Конкурсът излъчва комплексен победител и отличени в няколко направления  – пожарогасителна и спасителна дейност, контролна дейност и превенция.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>