Септемврийски празници в хижа “Младост”

Възползвайте се от почивните дни през септември и планирайте мини почивка сред природата

Кратката почивка през септември е чудесен преход от летните отпуски към есенното работно оживление. И ако все още не сте решили къде да прекарате празничните дни, ето една идея от нас: изберете красивата природа на Преславската планина и бъдете гости на хижа „Младост”. Ето два от маршрутите до там:

Екопътека местността „Парка“ – заслон „Люляка“ – заслон „Лалето“ – хижа „Младост“

Пешеходен туристически маршрут местността „Парка“- древен град „Мисионис“- хижа „Младост“

След мащабен ремонт и пълно обновление през 2010 г. хижата е любимо място за гости от всяка възраст и през всеки сезон. Има ресторант, в който се предлага традиционна българска кухня, а по предварителна заявка се приготвят готвени ястия и печива. По желание можете да ползвате туристическа столова и самостоятелно да си приготвите храна.

Хижата разполага с 45 места в стаи с по 3, 4 и 5 легла. Цените за нощувка на човек са между 10 и 15 лв., в зависимост от възрастта.

Пред хижата има паркинг за около 15 автомобила, спортна площадка, приключенска градина и чудесен панорамен бинокъл, с който може да разгледате цялата околност.

хижа Младост

За организиране на свободното време, хижата разполага със зала за отдих с тенис маса, билярд и настолни игри и нещо доста важно за съвременния човек – добър Wi-Fi. Има игрище за футбол и волейбол.

Околността предлага възможности за свободен туризъм в различни направления. В района можете да видите природните феномени Белият конВодопада, групата пещери Марина дупка , Дервентска пещера с най-богатата колония от прилепи и др. По пътя към хижата се намират и руините на голям град, възникнал през късноримската епоха (ІV-VІв.) Мисионис, известен още и като Крумово кале.

Мисионис2

Допълнителна информация за настаняването в хижа “Младост” можете да получите на телефон: 0887 999 884.

Какво още да видите в Търговище:

Списък с историческите забележителности

Списък с природните забележителности

Нашите най-любими гледки

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>