Ротари клуб – Търговище поставя нови беседки и барбекюта на „Парка“

Ротари клуб – Търговище ще постави 4 нови беседки и барбекюта в местността „Парка” край Търговище. Инициативата е продължение на проекта на ротарианците за облагородяване на този зелен оазис за отдих и туризъм, който е в подножието на пътеката за древния исторически град „Мисионис“, съобщиха от клуба.

Една от беседките вече е поставена непосредствено до детската площадка в парка, а останалите съоръжения ще бъдат разположени по тревните площи, както и на терасовидния участък под туристическия заслон „Ротари“. Предстои терасите да бъдат разчистени и подравнени, за да се поставят откритите огнища, на които жителите и гостите на града ще могат да си приготвят вкусна скара и храна.

Новите придобивки ще бъдат готови до Великден, обещаха от Ротари клуб. От местната организация от години полагат усилия и грижи това пространство в местността „Парка“ да добие по-привлекателен вид и да се превърне в любимо за срещи и отдих през почивните дни. Надяват се обаче на по-голяма отговорност от страна хората към природата, боклуците и опазване на съграденото в планината.

Пропомняме, че „Ротари клуб“ – Търговище изгради два туристически заслона в района. Първият беше построен през ноември 2011 г. в началото на пътеката за археологическите разкопки, а през 2015 г. на площ от 50 кв. м.  беше издигнат и втори – в началото на парка.

Пешеходен туристически маршрут местността „Парка“- древен град „Мисионис“- хижа „Младост“

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>