Ремонтът на тротоарите в Търговище започна

През тази година в ремонт на тротоарни настилки в Търговище ще бъдат вложени 110 000 лева. Парите са заложени в капиталовата програма на общината, съобщиха от пресцентъра на Община Търговище.

Вече започна ремонт на тротоарите на част от основната за областния център ул. “Паисий”. Отсечката е от кръстовището с ул. “Капитан Данаджиев” до кръстовището с ул. “Трапезица” и е на площ от 2000 кв.м, информират от общинската управа.

Дейностите се извършват от Общинското предприятие “Флора” и включват демонтиране на старите бетонови плочи и поставянето на нови тротоарни павета с дебелина от 6 см. Новите бордюри бяха поставени по време на обновяването на улицата, която е част от републиканската пътна мрежа и бе ремонтирана в края на 2017 г. с целеви средства от държавата, отпуснати по искане на Общината.

През тази година е планирано и обновяване на тротоарите на ул. “Ал. Стамболийски” в участъка от моста на река Сива до светофара на кръстовището с бул. “Митрополит Андрей”, уточняват от администрацията на кмета Дарин Димитров.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>