Ремонтират тротоарите на ул. „Христо Ботев”в Търговище

Започна ремонт на тротоарните настилки на ул. „Христо Ботев“ в Търговище, съобщиха от пресцентъра на Общината. Обновяването ще е по цялата дължина на улицата. Дейностите са заложени в капиталовата програма и се извършват от Общинското предприятие БКС.

В момента екип на предприятието работи на западния тротоар на улицата, в участъка между Младежкия дом и сградата на Областна дирекция „Земеделие“. Премахват се старите плочи и на тяхно място ще бъдат поставени нови, с размер 40 x 40 см.

Общата площ, която трябва да бъде обновена, е над 4000 кв. м. Няма да бъдат премахвани дървета по протежение на улицата.

Паралелно, Общинското предприятие „Флора“ работи по обновяването на северния тротоар на ул. „Паисий“. Дейностите там ще обхванат 1200 кв. м, в участъка от кръстовището с ул„Кап. Данаджиев“ до кръстовището с ул. „Трапезица“. Общинското предприятие вече обнови 2000 кв. м настилки на южния тротоар в посочения участък.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>