Програма YES дава успешен старт на младите

Иновативен подход за справяне с агресията прилагат в Първо СУ „Св. Седмочисленици“. През изминалата седмица, над 30 ученици от различни училища преминаха курс и усвоиха умения за по-добра концентрация, владеене на емоциите и постигане на вътрешна хармония. Обучението организира фондация Art of living – България, а домакин беше I СУ„Св. Седмочисленици“.

Програмата, по която работихме с младжите се нарича YES – Young Empowered Strong в превод – „Млад, вдъхновен, силен“. Тя цели да вдъхнови тийнейджърите, да направят промяна в собствения си живот и в този на другите.“, каза обучаващият Константин Драгов.

Той обясни, че програмата дава посока на творческата енергия на младите хора, като ги насърчава да предизвикат и преодолеят ограниченията. По този начин им дава възможност да разгърнат потенциала си. Освен това придобиват и други ценни умения.

Младежите, изкарали този курс получават знания как да постигат баланс между материалното и духовното”, каза Маруся Тонкова, която също е обучител по програмата.

По-добра памет и концентрация, яснота на мисълта, повече самочувствие – това са само някои от даровете за младите, които се включиха в обучението.

След участието си в програмата учениците поеха отговорност за обществото и се включиха като доброволци в инициатива за засаждане на 60 дръвчета в младежкия парк „Юкя“.

Ето част от отзивите на учениците: 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>