Преподавател от Първо СУ участва в семинар за учители в Брюксел

Представител на Първо СУ “Свети Седмочисленици” бе един от петте български учители, които участваха на семинар в европейската столица Брюксел. Главен учител Боряна Ботева бе пратеникът на Търговище в събитието за преподаватели, участващи в Програмата за училища посланици на ЕП. В него се включиха 100 учители от 25 страни – членки на ЕС.

По време на двудневното обучение, учителите участваха в работни групи на тема „Съвети и вдъхновение за изпълнението на Програмата за училища посланици“. Старшите посланици бяха включени в разнообразни интерактивни дейности, предлагащи методи и форми на преподаване на знания за Европа, Европейския съюз и европейската парламентарна демокрация. Преподавателите имаха възможност за споделяне на опит и обмен на добри практики помежду си, като представиха и обсъдиха интересни и иновативни дейности, проведени в техните училища в рамките на Програмата.

През втория ден от семинара учителите бяха запознати с ролята и правомощията на Европейския парламент и образователните възможности, които той предоставя на младите хора. Участниците разгледаха някои от залите на ЕП и посетиха Дома на европейската история.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>