Празник на чуждите езици в Първо СУ “Св.Седмочисленици”

В Първо СУ „Свети Седмочисленици” в Търговище се проведе станалият вече традиционен празник на чуждите езици. Част от него беше и церемонията по приобщаване на учениците от новосформираните паралелки в осми подготвителен клас – профили природоматематически и хуманитарен, към училищните традиции и ценности. За поредна година, новопостъпилите в елитната гимназия осмокласници положиха клетва, в която обещаха да бъдат отговорни и честни, да издигат авторитета и спазват традициите на своето училище, да оставят светла следа в него.

За мото на събитието учениците избраха чешката поговорка: „Живеете нов живот за всеки нов език, който говорите. Ако знаете само един език, живеете само веднъж.”

Младите хора коментираха необходимостта и ползите от владеенето на чужди езици. Беше подготвена и представена презентация с информация и интересни факти за езиците по света. Учениците участваха във викторини и различни забавни игри, в които демонстрираха знанията си за европейските страни и световните езици; броиха и заучаваха фрази на чужди езици; разпознаваха различни езици по азбуките им. Всички присъстващи не само показаха знания и разшириха кръгозора си, но и чудесно се забавляваха.

Събитието бе подкрепено от Информационен център Европа Директно – Шумен.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>