Подаръци от пАРТера

Поводът е специален. От онези, на които не можеш да отидеш с празни ръце, а клишираният плик с пари е тотално неподходящ. Изморителното ходене по магазините в Търговище не дава резултат и всеки опит рикушира в задънената улица на еднообразието.

Търси се нещо различно. Подаръкът трябва да е уникален. Точно като човека. Да събира в себе си емоция и стил. Да разкрива черти от характера, осветени от изяществото на ръчната изработка. Да носи чар и да не прилича на нищо друго.

Обиколката в центъра на Търговище се отклонява към магазините в кв. Варош и т. нар. „пробив Катрафилов“. Разположени от двете страни на улицата магазинчетата тук не обещават уникалност. Изведнъж, на метри от полицията, се появява малка дървена табелка, на която пише пАРТер. Погледът се отклонява и спира върху стилна витрина, която говори, че там може да се намери нещо различно.

Магазинчета като това осигуряват необходимата доза романтика и атмосфера на всяка една обикновена улица и на всеки един обикновен ден. На малкото пространство са събрани безброй много ръчно осъществени идеи, които радват окото на минувача. Ароматни свещи, порцеланови творения, сувенири, дизайнерски облекла и бижута са само част от тях.

Вътре атмосферата е приятелска, а идеите за подарък се раждат неусетно. Тук е чаровната Ива, бивш банкер решил да замени напрежението във финансовите институции със спокойствието на арт магазина, който управлява. Тя разказва, че създала пАРТер в края 2017 година като пространство, в което се представят български автори, работещи в областта на дизайна, съвременните бижута и керамиката.

„Идеята се зароди преди много време и се засилваше с всеки изминал празник или друг повод, за който търсим подарък. Всъщност исках самият престой в магазина да е приятно преживяване и източник на идеи за клиентите. Затова го обзаведох с комбинация от винтидж и състарени предмети с малки, но ефектни детайли“ – казва собственичката и добавя, че Търговище заслужава подобно красиво и интересно място, и че с това начинание ще помогне на хората да зарадват близките си.

пАРТер крие подаръци за всеки вкус и възраст. Намира се и във виртуалното пространство ТУК

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>