Питат гражданите за име на нова улица в Търговище

Обществено допитване за даване име на новоизградената улица, позната като „пробива Катрафилов”, стартира Община Търговище. На сайта на администрацията всеки гражданин може да даде предложение за име на улицата, която е между ул.”Любен Каравелов” и бул. ”Трайко Китанчев”.

По подробния устройствен план на града новоизградената връзка между централната градска част, институциите и жилищните квартали „Запад”,  не може да бъде продължение нито на ул. ”Катрафилов”, нито на бул. ”Сюрен” и следва да бъде именувана.

Ръководството на община Търговище, следвайки политиката си на широк диалог с обществеността, отправя запитвания също до Регионалния исторически музей, Държавния архив и  Регионална библиотека „Петър Стъпов” за експертно мнение и предложения за даване име на улицата.

Всеки гражданин може да предложи име на историческа личност, местност, събитие или други,  които смята за подходящи за именуване на улицата.

До 11 септември 2018 г, на началната страница в сайта на Община Търговище ще бъде отворена форма за подаване на предложения. Гражданите могат да изпращат предложения и на електронния адрес на Общината: obshtina@targovishte.bg. След тази дата ще бъде проведено и гласуване на сайта на администрацията.

По процедура ръководството на Общината трябва да внесе предложението за утвърждаване от Общинския съвет.

Новата улица, позната като „пробива Катрафилов”, е заложена в действащия застроителен план на града през 1996 г. и поради липса на средства не беше изградена близо 20 години. След мотивирано искане от кмета д-р Дарин Димитров Министерският съвет отпусна целеви 1,5 млн. лв.

Адрес на допитването: http://targovishte.bg/query_one_katrafilov.php

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>