Панаирът в Търговище ще започне на 14 май

Търговище е не само привлекателна туристическа дестинация, а и подходящо място да представите бизнеса си

Тази година традиционният пролетен панаир в Търговище ще започне на 14 май. Изложението е 241 по ред и в него ще участват фирми от цялата страна. Панаирът се провежда в изложбените зали на Художествена галерия “Никола Маринов” и на открито, където е увеселителната част.

Оповестени са и цените, на които ще се отдават площи под наем. Тарифата не е променяна през последните няколко години, като най-висока е за щанд с модулна конструкция – 50 лв. за квадратен метър. Свободна от модули площ в залите се предлага на цена от 40 лв. за квадрат. Търговците на открито, които разполагат сергии, заведения или атракциони ще плащат от 10 до 15 лв. за квадратен метър.

Традицията производители и търговци да представят дейността си в Търговище продължава повече от две столетия. В миналото, единственият държавно регламентиран панаир е бил търговищкият. Скоро след освобождението, през 1880 г., княз Александър I издал указ, в който се казва: „Всяка година, на 1 май, ще се държи търг в Ески Джумая”. А 1 май е 14 май по нов стил.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>