Обявиха Търговище за романтична столица

Търговище спечели приза “Романтична столица на България” за 2019 година. Това стана след като бяха отчетени резултатите от инициативата на книжарници “Хеликон” и издателска къща “Кръгозор” за написване на най-дългото любовно писмо. Вдъхновител на кампанията тази година бе новата книга на Халил Джубран “В градините на любовта”.

От 29 януари до 10 февруари във всяка от 29-те книжарници от веригата в 20 града на България всеки посетител имаше възможност да напише свое любовно послание или любим цитат от книга. Вчера, 13 февруари, в книжарница “Хеликон” на бул. “Витоша” в столицата бяха отчетени резултатите.

Люобвното послание от всички книжарници тази година е с дължина 236,63 метра, което е с близо 13 метра повече от предходното издание на кампанията. С най-дълго писмо – 53 метра, се отличи книжарница “Хеликон” – Търговище, а втори са колегите им от Велико Търново с 48,40 метра.

Книжарите-победители споделиха и някои интересни случки по време на кампанията. Например това, че момиче от града е написала върху белия лист любовно есе, което е дълго приблизително 2 метра. А две момчета – шестокласници, са написали своите първи любовни трепети, своите първи любовни послания към харесваното момиче. Едното от тях е завършило своите думи с рисунка на сърце, в което е вписало: Е+А.

“Благодарим на всички търговищенци, които се включиха в кампанията и показаха, че в забързаният ни живот има място за спонтанна романтика”, казаха книжарите от “Хеликон”-Търговище.

Повече за кампанията:

В Търговище ще пишат най-дългото любовно писмо

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>