Община Търговище препоръчва гражданите да използват електронните услуги на администрацията

Община Търговище призовава гражданите да се възползват от възможността за заявяване административни услуги по електронен път, без да е необходимо посещение в сградата на местната администрация. Препоръката е във връзка с мерките, разписани от Националния оперативен щаб за превенция от коронавирус COVID-19.

150 са услугите, които вече могат да бъдат заявени, заплатени и получени изцяло онлайн. Те са достъпни чрез Единния портал на Държавна агенция „Електронно управление“, както и чрез уебсайта на администрацията. За повечето от тях е необходимо гражданите да притежават електронен подпис.

Сред услугите, които могат да бъдат заявени и получени електронно, са: издаване на удостоверения за настоящ и постоянен адрес, за наследници, за идентичност; дубликати от удостоверения за раждане и брак; удостоверение за липса на задължения; данъчна оценка и много други.

Без електронен подпис гражданите могат да правят деловодна справка, да проверяват размера на дължимите от тях местни данъци и такси, да се запишат за приемния ден на ръководството, да подават сигнали за корупция и заявления за достъп до обществена информация.

Жалби и сигнали се приемат на тел.: 0601 6 86 12  – Горещ телефон на Община Търговище, тел.: 0601 6 35 85 – Дежурен в Общинския съвет за сигурност /денонощно/, както и на адрес: obshtina@targovishte.bg.

Припомняме, че местните данъци и такси могат да бъдат заплатени и по Интернет, като срокът за внасяне на първата вноска е 31 март. Сметката на Общината е: IBAN BG60UBBS80028413869000, БАНКА ОББ АД – клон Търговище. Отбелязват се и кодовете за вида плащане. Техния списък е достъпен на: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=24.

Центърът за административно обслужване продължава да работи, като са предприети необходимите мерки за дезинфекция.

Порталът за електронни услуги на Община Търговище е достъпен на: https://www.targovishte.bg/index.php?nav=28.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>