Търговище е с временно изпълняващ длъжността главен архитект

Арх. Христослав Цонев е назначен за временно изпълняващ длъжността главен архитект на община Търговище от днес, 17 септември.

Арх. Цонев е роден в Търговище през 1986 г. Средното си образование завършва в Американския колеж в София, а архитектура  – във  Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ през 2013 г.

От 2013 г. до момента арх. Цонев се е занимавал с проектантска и консултантска дейност в частна фирма в града ни. Запознат е с градоустройството на Търговище, както и с приоритетите на общинското ръководство и на досегашния гл. архитект Дарина Димитрова за стриктно съблюдаване на нормативната уредба при одобряването на инвестиционни проекти и провеждането на обществени обсъждания при подготовка на проекти с обществена значимост.

Арх. Христослав Цонев е вр.и.д главен архитект на община Търговище до провеждане на конкурс за избор на нов главен архитект.

Информация и снимка: Община Търговище

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>