Общината в Търговище организира конкурс за коледна украса

Община Търговище отново обявява конкурс за коледна украса. В него могат да се включат всички 51 населени места от общината и кварталите Въбел и Бряг, както и всички жители на Търговище, които поставят външна украса на домовете си и така допринесат за празничното настроение в града.

В категорията за населените места ще се оценяват най-оригинално украсени централна част и/или улици. Допълнително точки ще носи включването на училища, детски градини, читалища, както и участието на цялата местна общност в инициативата. В конкурса за частни домове пък могат да участват всички жители на общината, които поставят празнична украса на фасадите на домовете си и/или дворовете си.

Наградите за отличените в категорията за населените места ще бъдат 500 лв. за първия класиран, 200 лв. за второ място и 100 лв. поощрителна награда. Те ще бъдат връчени само след протокол от кметския съвет или читалището на населеното място и срещу фактура за изразходването на сумата. Премията трябва да се използва за обогатяване на украсата или за закупуване на парково и друго обзавеждане или оборудване, така че придобивката да се ползва от селото или квартала. В категорията за жилищните обекти наградите са предметни. За победителя тя е с равностойност 200 лв. Предвидена е и поощрителна с равностойност от 100 лв.

Записването в конкурса е до 10 декември, включително. Заявките за населените места се подават от кмета или друг представител от съответното населено място в отдел „Канцелария и стопанско обслужване” на Община Търговище или на тел. 0601 6 86 62. Гражданите, които участват в конкурса за коледна украса на домовете си, трябва да подадат име, адрес, телефон и да изпратят снимки на обекта, участващ в надпреварата, на електронната поща presscenter.targovishte@gmail.com.

Комисия, назначена със заповед на кмета д-р Дарин Димитров, ще обходи населените места и адресите, за които има подадена заявка, и ще определи победителите. Призьорите ще бъдат обявени преди Коледа.

През 2017 г. 9 села и един квартал се включиха в конкурса за коледна украса на населените места на територията на общината. За град Търговище заявките бяха 5.


Най-добрите марки инструменти до където и да си в България с бърза доставка.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>