Нови сватбени ритуали за младоженците в Търговище

Нови ритуали при сключването на граждански брак подготви за младоженците в Търговище общинското предприятие “Обреди” за настоящия сватбен сезон. От началото на годината сключените бракове в Търговище са 84, съобщават от общинската управа.

От всичките проведените церемонии осем са в ритуалната зала, а изнесените ритуали са четири. Останалите 72 двойки са предпочели да узаконят съжителството си пред длъжностно лице в сградата на местната администрация.

Сключването на юридически валиден брак пред длъжностно лице на т. нар. “изнесен ритуал” е възможно от тази година. Цената на услугата е 150 лв. Запазва се цената от 50 лв. за сключване на брак в ритуалната зала, като провеждането на церемонията и музикалният съпровод на запис също са обновени.

Нововъведение е и сватбената церемония с музикален съпровод на живо с цигулка, електрическо пиано и саксофон. Той ще струва на младоженците 170 лева при провеждането му в ритуалната зала и 280 лв. на посочено от тях място. Общинското предприятие “Обреди” обмисля въвеждането и на фолклорен вариант на венчавките.

През 2017 г. Община Търговище реализира цялостно обновяване на ритуалната зала. 12 000 лв. бяха вложени в ремонт на подовите и стенни настилки, измиване на каменните облицовки със специални препарати, шлайфане и лакиране на мрамора, подмяна на осветлението и други. Монтирани бяха и LED светлинни ефекти, изобразяващи националния трибагреник, припомнят от администрацията.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>