Национален фолклорен фестивал „Мисионис пее и танцува“ ще се проведе в Търговище

Тази есен в Търговище ще се проведе второто издание на Националния фолклорен фестивал за деца и юноши „Мисионис пее и танцува“. Събитието се организира от “Клуб Хоро – Търговище” с подкрепата на Общината.

На 14 октомври залата на Младежкия дом ще събере цвета на българската фолклорна музика, песен и танц. Във фестивала ще участват деца и младежи от цялата страна. Заявки за участие се приемат до 10 октомври.

„Вече пристигнаха първите заявки за участие от индивидуални и групови изпълнители.  Още с първото си издание фестивалът успя да привлече интереса на цялата фолклорна общност в страната.“

– съобщиха организаторите и уточниха, че фестивалът има конкурсен характер.

Конкурсната програма започва в 10 часа, а след приключването й, участниците ще дефилират по улиците на Търговище. Шествието ще потегли в 16 часа от района на болницата, ще премине през възрожденския квартал „Вароша“ и ще завърши с хоро на централния площад „Свобода“.

След празничното шествие ще последва официална церемония по награждаване на участниците и гала концерт, който ще се състои на откритата сцена пред Община Търговище.

Пълната програма и условията за участие са ТУК.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>