Насимо с първа изложба в родното Търговище

Искат да украси сграда

Първата в родния Търговище изложба представи извecтният гpaфити apтиcт Cтaниcлaв Tpифoнoв Nаѕіmо. Тя включва ĸapтини oт пpoeĸтa Urbаn Сrеаturеѕ ,,Тhеrе іѕ a Lіght’’, мoнyмeнтaлнa живoпиc.

Заигравката с английската дума войник, но изписана с грешка така, че да включва в себе си и думата „душа“ е нещото, което се забелязва в изложбата на Насимо. Разбира се и огромните размери на картините му.

Той твърди, че за него това е нормалният размер и далеч по-трудно би му било да работи в „нормален“ размер платна.

Творбите му всъщност наистина представят войници, но не такива с пушки. Смятам, че всеки от нас има у себе си един войн, който води всеки ден битки за светлината. Точно това искам да покажа, казва младият артист.

По време на изложбата Насимо получи и предложение за нов проект и то в родното Търговище. Кметът Дарин Димитров изрази желание талантливият художник да украси и някой от входовете на града с голяма своя рисунка – върху фасадата на сграда.

Условието – да е изображение, характерно за Търговище. Според Насимо подходяща би била интерпретация на творба на друг известен търговищки художник – Никола Маринов.

За мен той е голямо богатство за България и бих искал проектът да е инспириран от негово платно, пречупено през моята призма, каза Насимо.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>