Награди от национален конкурс в Арбанаси за танцьорите на “Шарено герданче”

Танцьорите на ДФА “Шарено герданче”, с ръководител Анжела Георгиева, се завърнаха с отличия от Национален фолклорен конкурс „Насред мегдана в Арбанаси”. Това бе осмо издание на фолклорния форум, в него се включиха над 1 500 изпълнители във всички възрастови групи.

Съставът бе отличен с първо място за младежи до 18г. и с награда за институция с най-много формации.

Анжела Георгиева: “ДФА “Шарено герданче” участва с танца “Беленка” и с двете големи постановки на децата и юношите “Игри на мегдана” и “Пъстри усуканици”. Танцуваха абсолютно всички възрастови групи – 75 деца и младежи от подготвителна до младежка формация на състава. За подготвителната група това беше първо участие на  конкурс и то на такъв голям форум. Всички се представиха като професионалисти. Никой не им помагаше, всеки знаеше откъде да влезе и да излезе от сцената. Направихме много добро впечатление на гости и жури. Самите танцови постановки бяха харесани много от журито. Поинтересуваха се кой и как ги е правил. Според Никола Колев – хореограф, режисьор и педагог, представител на журито, с детската постановка сме разказали една красива приказка за малки и големи. Беше много хубаво и зареждащо преживяване за всички. Вече се подготвяме за годишната продукция, която ще представим през този месец и за фестивала в Черна гора, който ни предстои.”

Информация и снимки: Диляна Стойчева, Младежки дом Търговище

С

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>