Наградиха победителите в конкурса за фоторазказ

Ученикът от Първо СУ “Св.Седмочисленици“ Калин Зафиров е победител в конкурса за фоторазказ „Търговище днЕС“. Според регламента, победителите бяха определени чрез публична анкета на сайта на местната администрация. В периода от 13 април до 7 май всеки потребител на уебсайта можеше да даде своя вот за предпочитания от него фоторазказ. Гласуване бе възможно по един път от интернет браузър. 

Във възрастовата група от IX до XII клас и тримата призьори са ученици в I СУ „Св. Седмочисленици“. Калин от 12 „б“ клас води с резултат 4700 гласа. Йоскан Мехмедов от 9 „а“ е втори с 4100 гласа. Трети е Стилиян Цветков от 10 „а“ клас. Неговият фоторазказ е събрал 767 гласа.

Във възрастовата група от V до VIII клас първото място е за Мариа Кирова от 7 „б“ клас в I ОУ „Христо Ботев“. Фоторазказът й, озаглавен „И ние сме дали нещо на България, Европа и света“, е събрал 1216 гласа. Второто място с фоторазказа „Бях, съм, ще бъда!“ заема Ева Ботева от 6 „г“ клас, също ученичка в I ОУ „Христо Ботев“, като 966 души са дали своя вот за нея. Галена Георгиева от 5 „б“ клас във II СУ „Проф. Никола Маринов“ печели третото място с фоторазказа „Любимите места на петокласничката днес“ с 244 гласа.

Призьорите бяха наградени след ритуала за издигане на знамената в Деня на Търговище – 14 май. Заелите първо място получиха компактни дигитални фотоапарати. Класиралите се на второ място получиха дигитални фоторамки, а тези на трето – карти памет за фотоапарат. Всички отличени получиха и книга за фотографията.

Община Търговище обяви конкурса на 11 януари във връзка с председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Темата предполагаше да се представят различни аспекти на местните традиции, бит, култура, начин на живот, спорт и развлечения, училищна и улична (street) среда, в контекста на европейските ценности и символи.

Фоторазказите на отличените, както и на всички останали участници, са публикувани в сайта на Община Търговище. Те ще бъдат излъчени на градската видеостена.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>